VD har ordet

 

Året går nu mot sitt slut och Pensum Sverige kan börja summera ett väldigt händelserikt och framgångsrikt år tillsammans med våra kunder och samarbetspartners!

Under 2016 har Pensum nått flera milstolpar i utvecklingen av den svenska verksamheten och förankrat sig som en personlig och oberoende finans och försäkringsrådgivare. Pensum har blivit en betydande aktör på finansmarknaden i Sverige, Norge och i Luxemburg. Pensum har under året gjort en satsning med ett nytt affärsområde ”Mäklarbordet” genom de nyckelrekryteringar som genomfördes i början av 2016 och har nu ett team av finansiella mäklare som har lång erfarenhet av att arbeta med olika finansiella investeringar tillsammans med sina kunder. I kombination med vårt befintliga koncept inom Kapitalförvaltning med personliga rådgivare som erbjuder individuell rådgivning och diskretionär förvaltning så är vi nu ett komplett finanshus.
Utöver ett utökat erbjudande inom kapitalförvaltningen så har våra affärsområden inom Sak- och Livförsäkringar fortsatt sin expansion med nyrekryteringar som kommer att höja den redan höga kompetens och servicenivån ytterligare en dimension under 2017.

Vilket affärsområde har gått bäst under 2016?

Samtliga affärsområden har haft en stark utveckling under året. Vi ser en stor efterfrågan från våra befintliga och nya kunder vilket glädjande nog har lett till att vi nyanställer och växer inom samtliga fyra affärsområden. En av våra absolut främsta styrkor på Pensum är att vi kan hjälpa våra företagskunder med helt skräddarsydda helhetslösningar. Om det gäller professionell förvaltning av kundens kapital, hitta det bästa kundanpassade försäkringsskyddet på marknaden eller för att se över företagets pensionsavsättningar så är vi på Pensum specialister inom samtliga utav dessa områden.
En annan enormt viktig del i vårt arbetssätt är det personliga hantverket i vårt samarbete med våra kunder och att vi på ett helt oberoende sätt kan hitta det bästa alternativet på marknaden för respektive kund.

Vad är du mest stolt över att Pensum presterat under 2016?

Det har varit ett väldigt bra år för våra diskretionära förvaltningsmandat. Under ett utmanande år, med låga räntor och stor osäkerhet har Pensums portföljförvaltare levererat en mycket god avkastning i de diskretionära mandaten. Pensum erbjuder för närvarande sju olika diskretionära portföljer, som har givit en bättre avkastning än sina respektive jämförelselseindex, den bästa portföljen mätt mot sitt jämförelseindex är Pensums aktieportfölj tillväxt som har slagit sitt index med hela 15,44%. Att alla mandat har gått så bra är vi väldigt stolta över och ännu gladare är vi för att vi har skapat högre avkastning till våra kunder!

Kan du ge oss en inblick på vad vi kan förvänta oss 2017?

2017 kommer att bli ett otroligt spännande år för Pensums kunder. Under året lovar vi nya spännande projekt med nyemissioner i nystartade fastighetsbolag samt Private Equity bolag. Det kommer att blir ännu fler trevliga seminarium och event för att bygga vidare på den redan goda personliga relationen med våra kunder. Det är fantastiskt kul att träffa våra kunder och lyssna på intressanta föreläsare som tillför något extra och vi har fått väldigt bra respons från våra i event i år.

Och till slut vad var det roligaste eventet 2016?

Det måste vara vårt event med Uppsala Auktionsverk nu i november. Då vi är en av Sveriges största försäkringsmäklare för Fine Art så är kopplingen till Uppsala Auktionsverk och the Neuman Collection inte svår att se. Det var en fantastisk kväll där vi bjöd in våra kunder till guidad visning av the Neuman Collection med unika verk av bland annat Picasso och som presenterades på ett mycket trevligt sätt av ingen mindre än Knut Knutsson, bland annat känd från Antikrundan.

Önskar alla Pensum kunder ett riktigt bra slut på året och så ser vi fram emot ett väldigt framgångsrikt år tillsammans 2017.

Olof Svensson
VD, Pensum Sverige