Så maximerar du din framtida pension!

 

Det orange kuvertet innehåller ett årsbesked med information om din allmänna pension. I beskedet får du bland annat information om hur mycket du hittills har tjänat ihop till din allmänna pension.

Vi hjälper dig att hitta rätt pensionssparande. Du väljer själv hur aktiv du vill vara. Du kan samla ditt pensionssparande hos oss så får du en bättre överblick. Ta gärna kontakt för vidare information/diskussion rörande andra sparformer nu när avdragsrätten inte längre existerar.

Vill man redan idag ha möjlighet till att maximera sin framtida pension är Löneväxling ett bra sparalternativ.

Löneväxling är ett fördelaktigt alternativ för den som har kvar minst 41 400 kr ( 8,07 inkomstbasbelopp) i månadslön efter summan för Löneväxling räknats bort 2017. Löneväxling innebär att man avstår en del av sin bruttolön som arbetsgivaren istället betalar in till en pensionsförsäkring. Arbetsgivaravgiften för pensionsavsättningar är drygt sex procent lägre än för lön, vilket ger möjlighet för arbetsgivaren att istället betala in en högre pensionspremie till den anställdes framtida pension. Även skattemässigt är det fördelaktigt för dig som privatperson och anställd, då den skatt som skulle ha dragits på lönen istället investeras i din framtida pension, i motsats till ett privat sparande utan avdragsrätt. Man betalar skatten först vid pensionsutbetalningen.

Om man har kvar mindre än 41 400 kr i månaden bör man inte Löneväxla, då socialförsäkringsförmåner samt sjukpenning och den allmänna pensionen minskar.

Maximal avsättning för pensionssparande med både löneväxling och tjänstepension får inte överstiga 35 procent av bruttolönen.

Vi erbjuder dig pensionsrådgivning direkt. Vi hjälper dig att hitta de mest lönsamma sparformerna utifrån hur aktiv du vill vara och vilka förmåner som passar dig.

 

Kontakta oss på post@pensum.se eller ring på 08 410 06 5 00