Fullsatt Pensum-event på temat Världens 99 bästa investerare.

Bild: Magnus Angenfelt, författare till boken “Världens 99 bästa investerare”.

 

Pensum arrangerar flertal events med kunder och partners under året. Onsdagen den 10 maj, höll Pensum seminariet “Investerar du som proffsen?” på Scandic Anglais i Stockholm med författaren Magnus Angenfelt och europaförvaltaren Peter Sjöholm som gästtalare. Det var ett väldigt minnesvärt och fullsatt Pensum-event på temat Världens 99 bästa investerare.

Kvällen inleddes med att Peter Ågren berättade om vikten att hålla sig till en strategi och hur Pensum tänker kring förvaltning. Därefter berättade författaren Magnus Angenfelt om hans bok ”Världens 99 bästa investerare”. Han delade med sig av sina insikter hur man lyckas att skapa god avkastning år efter år efter år.

Kvällens andra talare var förvaltare Peter Sjöholm, som vi på Pensum tror är på god väg in Magnus bok. Efter ett långt yrkesliv i bankväsendet så bestämde han sig för att fokusera på förvaltningen istället. Han satte sig i två år för att arbeta fram en matematisk formel till att eliminera bruset. Om man tar bort bruset så ser man vad bolagets riktiga värde är och det är det han har lyckats väldigt bra med. Han är i grunden en värdeinvesterare, det betyder att han tror att långsiktiga investeringar i bra bolag ger god avkastning. Det har han lyckats väldigt bra med, något som har gett Europeiska aktieportföljen 23,70 % i årlig avkastning de senaste 3 åren.

Stort tack till alla ni som deltog och gjorde kvällen till en mycket lyckad tillställning! Särskilt varmt tack till författaren Magnus Angenfelt och förvaltaren Peter Sjöholm.

 

Har ni frågor till oss eller vill veta mer kring Pensum eller Peter Sjöholms Europeiska Aktieportfölj?

Kontakta oss på post@pensum.se eller ring på 08 410 06 5 00.